Cearta

O companie aeriana al carei nume nu-l voi spune. O zi aproape de Craciun , nu foarte-foarte aproape dar nici foarte-foarte departe. O cursa de ora 10:25 si un avion plin-plinut. Lumea multa, bagaje si mai multe. De mana. O groaza. Atat de multe incat s-a iscat cearta intre doi romani. Unul plecat, altul doar in trecere. Pare-se. Unul ajunsese inainte si-si catarase bagajul (putin iesit din normele acceptate) fix deasupra capului, acolo unde-i era defapt locul. Celalat ajunsese putin mai spre coada si coada era relativ lunga. Avea multe bagaje – de mana – relativ bombate si putin neconforme cu standardele de cabina.

Cearta s-a iscat iute-iute. Cel ajuns al doilea s-a suparat pe cel ajuns primul, ii ocupase locul de bagaje si era de-a dreptul inadmisibil. Drept pentru care a hotarat singur si nesilit de nimeni sa ia masuri drastice, ireversibile (cel putin la prima vedere). A luat bagajul incriminat si l-a pus hotarat pe culoarul dintre cele doua randuri de scaune. Primul s-a suparat si a inceput sa tipe. Al doilea s-a suparat si mai tare si a replicat taiat. Si tot asa pana a intervenit o stewardesa nici macar bi-lingva, putin intepata si putin impertinenta „Alors, alors, arrêtez vous maintenant, cela suffit” . Intr-o traducere extrem de libera „Gura mica”

Eu stateam foarte cuminte pe locul distribuit automat si ma gandeam ca cea mai nepoliticoasa in toata chestia asta a fost in definitiv stewardesa. Unde naiba s-a mai pomenit sa fii insultat in plina cearta de un „personal de bord”. Dar de’ , certaretii erau doar niste „estici” inca nelinistiti.

Reclame

10 gânduri despre „Cearta

 1. Asta se intampla de f multe ori cand sunt mai mult romani in avion, trist dar adevarat. Intr-o cursa Buc- Cairo, plina de romani, mirosea a wiskey de te taia…plus comentarii de doi lei si glume ca numai alcoolul ii poate face sa zboare! Insotitoarea de zbor era frantuzoaica si vb doar in franceza?

  • Insotitoarea de zbor vorbea numai franceza. Ceea ce m-a mirat a fost reactia ei, limita nepoliticoasa. Sunt de acord ca pasagerii nu erau foarte „comozi” dar nu este specific romanesc. Am vazut clienti mult mai recalcitranti nemti, austrieci, americani. NU este specific romanesc, in plus cei doi in chestiune nu erau tigani nici pe departe.

   • Ar fi trist sa fie specific romanesc. nu ar trebui sa ne caracterizeze asta ca natie. Treaba cu vorbitul doar in franceza de catre cetatenii francezi e legata si de excesul lor de nationalism, ca sa nu mai spun ca multi nu „le au cu engleza” deloc. Dar oare ar trebui sa fie insotitoare de bord daca nu stie cel putin lb engleza??

 2. Chiar şi citind, ori de câte ori timpul ne permite, blogurile ce ne sunt dragi şi apropiate sufletelor noastre, nu poţi niciodată să ştii ce anume şi-a aşternut pe foaia cu dorinţe pentru 2013 cel/cea care se află “în spatele” cuvintelor frumoase şi a gândurilor bune împărtăşite. De aceea pare o misiune practic imposibilă să „personalizezi” un mesaj de sărbători, să cauţi să exprimi în cuvinte potrivite wish-list-ului fiecăruia ceea ce anume doreşti să transmiţi pentru noul an. Iar de mesaje „tip” ce tind a „păcătui” prin a transmite urări seci, comune, lipsite parcă de suflet şi căldură, n-am vrea să „abuzăm” pentru că am dori să simţiţi căldura şi gândurile bune pe care încercăm să le transmitem.
  Aşa că o să spunem simplu : sărbători cu bine şi un an mai bun ! Şi multă, multă sănătate !

 3. Mei, daca tot ce le-a spus e ca-i de ajuns cat s-au certat, si a rezolvat problema cu asta, mi se pare o iesire chiar foarte onorabila. In fond, doi oameni nervosi in spatiul stramt al unui avion nu e cea mai placuta situatie. Daca se iau la pumni in urmatoarea faza?

  • Da, corect, dar a spus-o cam aprig. Pe moment am avut tendinta sa cred ca, daca cei doi ar fi fost nemti, austrieci, belgieni, francezi , samd , ar fi spus altfel. Dar cei doi nu erau decat doi romani … Aici e buba. SI buba asta doare rau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s