Negustori

Sa zicem ca e aproape Craciunul, ca e vremea cadourilor, ca ti-ai pus de ceva vreme in cap sa-ti schimbi mini PC-ul si ca reducerea asta de 10% pica fix la tanc. Te duci frumusel la magazin, alegi mini PC-ul, platesti pretul intreg si ai un „voucher” de 10%. Consumabil in acealsi lant de magazine, ” of course „.

Bucuros nevoie mare iti zici : ” taman bine , nu strica un mouse pe langa si alte cateva accesorii eventual „. A doua zi te duci frumusel sa-ti iei mouse-ul  sa zicem ca acopera 28,3% din voucher , ti se explica frumos ca poti cumpara „pe paliere”, ca primul palier era la 10% si deci l-ai depasit, ca al doile palier era la 20% si deci l-ai depasit si pe asta si ca urmatorul e la 30% deci cei 8.3% lipsa ori ii pierzi, ori ii scoti ” cash „. Nu vrei sa-i pierzi ca doar nu esti fraier, ii scoti din buzunar, iei mouse-ul si bucuros nevoie mare te feliciti de sansa care a dat peste tine. Iti mai raman 80% de voucher de folosit si inca nu stii cum dar ai o vaga banuiala ca iar vei pica intre doua „paliere” si iar vei umbla la buzunare. Dupa cash.

 In final vei constata surprins ca cei 10% voucher ti-au generat in medie  3% cash neplanificat.   

Ce afacere, dom’le, ce afacere ! Astia da negustori !

Reclame

2 gânduri despre „Negustori

  1. Acum am înţeles de ce nu voia mama să fac teatru, ci să termin A>S>E>ul. 😆
    Deşi, pare un act teatral ce descrii tu… Dar eu de-aia am rămas la teatru, ca să savurez astfel de momente. Dacă eram o bisnisuămăn acuma, ia imaginează-ţi ce comentariu îţi lăsam. 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s