Secretara

Ce teribil e sa ai secretara. „Teribil” in sensul negativ. Ascultam azi de dimineata o discutie intre un coleg si secretara unui sef, incercau sa programeze niste „meetinguri”. Greu, greu, mai ales pentru coleg – secretara isi facea doar jobul pe cand el mai avea si ceva de „creat” pentru a alimenta „meetingul” cu continut.

„Nu inainte de zece ca nu-i sigur, traficul e de-a dreptul aleator la ora aia. Eventual prin preajma pranzului ca atunci oamenii normali mananca si e mai liber”.

Ascultandu-le schimburile de idei constructive ma gandeam ce ciudat e  sa fie pentru „sef” sa nu stie de cu seara ce „meetinguri” il asteapta maine. Sa le descopere in ultimul moment intr-un interval pe care dinadins l-a eliberat aproape in ultimul moment pentru o chestie personala sau altceva. Si ce ciudat trebuie sa fie pentru ceilalti cand se va simti obligat sa reprogrameze programarea in virtutea unor prioritati revizitate.

Ce ciudat trebuie sa fie pentru secretara sa petreaca a doua zi inca cel putin treizeci de minute pentru a „sapa” dupa o noua disponibilitate. Ce ciudat trebuie sa fie pentru coleg sa reia o noua negociere de calendar disponibil. Si asa mai departe.

Ascultand conversatia timp de treizeci de minute ma gandeam ce haios ne pierdem timpul dand impresia ca muncim. Ceea ce in definitiv nu e doar o impresie.

Reclame

4 gânduri despre „Secretara

  1. Tema inutilităţii meetingurilor e deja fumată în spaţiul englez, se fac glume şi se desenează webcomics pe tema asta (vezi doar arhiva Dilbert). E, într-adevăr, o artă să poţi alege bine nişte priorităţi şi să laşi în fundal întâlniri sau programări ce altfel nu sunt utile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s