Simplu!

In general detest ingramadeala, miscarea haotica si cozile. In general detest supermarket -urile si fac orice sa le evit. Deleg cat pot. Dupa o anumita stire auzita ieri seara am inceput sa sper de-a binelea. In roz.Stirea in cauza povestea cu exemple concrete depre cum va arata supermarketul viitorului. Si dupa umila mea parere parea ca va arata chiar foarte bine. Si mai ales simplu.

Pe scurt : se depun din loc in loc panouri (cuburi) cu diverse fotografii de produse, daca-ti face vreunul cu ochiul scoti telefonul portabil si tragi o poza, daca iti fac mai multe cu ochiul faci o lista de poze pe care le trimiti la sfarsit printr-un simplu click spre „procesare”. Toata lista iti va fi apoi livrata acasa in conditiile stabilite in prealabil. Ideal pentru gospodine comode.

Imediat dupa descrierea gaselnitei respective, stirea facea si un sondaj de opinie in randul diverselor segmente de cumparatori: cum li se pare ideea, daca e lansata la nivel national i-ar interesa, etc. Primii doi „sondati” erau incantati de-a binelea, urmatorii doi erau contra. Primii doi sondati erau cam la 30 de ani si pareau grabiti, urmatorii doi aveau peste 60 de ani si explicau ca chestia cu telefonul si pozele li se pare mult prea complicata, ca ei prefera in general sa atinga obiectele, etc, etc.

Am tras concluzia ca nu poti impaca pe toata lumea cu aceasi solutie dar ca mai multe solutii pot functiona in paralel. M-am intrebat apoi daca ar trebui schimbat ceva la logica celor peste 60 de ani pentru a le dovedi ca-i simplu de tot. Nu stiu ce sa zic. Totul e o chestie de obisnuinta.

Gandindu-ma la invalmaseala de sarbatori mi-am spus ca s-ar putea putea ameliora bine de tot cate ceva in sensul diminuarii cozilor. Gen „cei ce vor musai sa le faca macar sa le faca mai scurte ca o buna parte le fac de acasa”. 

Citind provocarea zilei m-am gandit ca ar merge un mic business de genul asta si in Romania. Asta in asteptarea frigiderului inteligent care-si va comanda singur produsele lipsa.  

Provocarea zilei :

  • Uită-te la provocările rezolvate aseară de Cabral si Petreanu în Casa 3Play (aici video) și inspirați de acestea, propune-le un nou business/proiect pe care aceștia să îl inițieze împreună.
Reclame

7 gânduri despre „Simplu!

  1. Asta cu atinsul, care la noi, în special la persoanele în vârstă, este sport naţional, mă enervează şi pe mine de mor. Dar există deja magazine alimentare online. Cel puţin în Constanţa, unul funcţionează de vreo doi anişori. Iar pentru mâncăruri preparate, site-uri gen take-away sunt destule.

  2. Pingback: Pasii | otipa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s