A tipa sau a nu tipa ?

Nu stiu altii cum sunt dar eu nu tip. Tipa altii la mine. Eu vorbesc in soapta si numai atunci cand am ceva de spus. Altii insa vorbesc tare si tot timpul. La cafeaua de dimineata, la masa de pranz, intre cafeaua de dimineata si masa de pranz. In somn. Oamenii astia vorbesc mult si apasat, se dau victime sau eroi, storc cum pot cate un pic de la altii si apoi isi revendica rezultatul. Oamenii astia vorbesc tare si nu se aud decat pe ei, nu raspund la intrebari decat cand ii aranjeaza, transforma semnele in functie de vant si profita pana nu mai pot.

Nu stiu altii cum sunt dar eu incerc sa evit cat pot oamenii care vorbesc mult si repede si mai tot timpul. Din pacate nu pot sa-i evit tot timpul, uneori ma invadeaza dis de dimineata, isi toarna povestile fara sfarsit intr-un ritm demential, fac legaturi imposibil de legat intr-o viata normala, cand nu mai au ce lega, „onomatopeaza” si cand nu mai au de „onomatopat” o iau de la inceput.

Oamenii care vorbesc mult reusesc sa-i duca bine de nas pe altii, in general isi vad visele cu ochii pentru ca visele lor sunt in general tangibile si adaptabile la context. Oamenii care vorbesc mult par sa aiba resurse nelimitate si asta ma pune serios pe ganduri.

Ar trebui oare sa invat sa tip si eu ?

Reclame

5 gânduri despre „A tipa sau a nu tipa ?

  1. Pingback: A tipa sau a nu tipa ? | otipa | BunDeCitit.ro

  2. Întâlnim, într-adevăr, o cultură a ţipetelor. Ne lovim la tot pasul de zbierete piţigăiate, însoţite şi de maimuţăreli specifice. Analizând lucrurile prin această prismă, tind să văd preamăritul homo sapiens foarte aproape ( o apropiere înfricoşătoare! ) de simpatica maimuţă…

    • „Cultura tipetelor” superb spus. Cine tipa mai tare castiga. Gen : „nu te supara frate dar eu stiu sa ma fac auzit, la propriu”. Pai unde-i finetea in toata galceava asta? Unde-i esenta calda a omului asezat la locul lui? Niciunde, sau bine ascunsa sub o tona de vorbe stridente. Eu mi-s de prin Ardeal si tocmai de aceea tac si ascult. Bine. Si zau ca ma ajuta la un moment dat. Dar altii nu-si pot reveni din etapa „homo sapiens”, i-a marcat pe viata. de , fiecare cu ce are si cu ce poate …(asta pe post de „strugurii sunt prea acrii”) 😉 Mai bine mai tarziu decat niciodata. Din pacate unii n-au timp sa asculte. Dar, paguba-n ciuperci , cine s-aseamana sa se adune , ar scapa lumea de ei.

      • Eh, care fineţe? Când persoana care nu cântă pe ritm de strigăt e considerată bleagă, aşa, pe şleau spus. Bleg sau întârziat romantic sau inadaptat social sau, sau… Că, deh, trebuie să strigi ca să fii în rând cu nebunii. Cine nu se impune prin spirit, cultură, gândire, se impune prin strigăt. Şi lumea-i plină de vedete, marionete în mâna prostiei 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s